Eventor

I Eventor hittar man en lista med dom flesta MTBO aktiviteter som man kan delta på i Sverige. Man kan se tid och plats samt hur man anmäler sig, dom allra flesta tävlingar kan man anmäla sig till direkt i Eventor.

I Eventor hittar man en lista med dom flesta MTBO aktiviteter som man kan delta på i Sverige. Man kan se tid och plats samt hur man anmäler sig, dom allra flesta tävlingar kan man anmäla sig till direkt i Eventor.

Listan över alla tävlingar kan man se utan att vara inloggad och den går att filtrera på datum, gren, typ av tävling och vilket distrikt som tävlingen är i.

För varje tävling kan man se inbjudan, program (PM), startlistor och resultat. Det finns även länkat andra tjänster kopplat till tävlingen, tex. liveresultat där man kan se resultat medan tävlingen pågår eller Livelox där man kan ladda upp sitt inspelade GPS spår och se det spelas upp på kartan.

Anmälan

Anmälan görs genom att logga in på sitt konto i Eventor. Man kan också be någon annan i sin klubb att anmäla.

 • Den som är medlem i en orienteringsklubb får ett konto automatiskt och loggar med inloggningsuppgifter från Idrottonline.
 • Den som inte är medlem i en orienteringsklubb kan skapa ett konto själv.
 • Medlemmar i utländska klubbar som önskar tävla i Sverige skapar också ett konto själv.

Betalning

För den som är medlem i en orienteringsklubb skickar oftast arrangören en faktura på anmälningsavgiften till klubben efter tävlingen. Beroende på vilken klubb man är medem i så får man sen betala hela eller delar av den själv i efterskott.

Den som inte är medlem i en orienteringsklubb måste betala sin anmälan innan start, detta kan ofta göras via Swish eller kontant direkt på tävlingan. Det förkommer också att arrangören anger sitt kontonummer i inbjudan eller PM dit betalning ska göras i förväg.

Utländska deltagare har oftast inte möjlighet att betala med Swish men genom att arrangören uppge IBAN nummer (som i stort sett alla svenska bankkonton har) i inbjudan eller PM kan dom på ett enkelt sätt betala i förskott.

Snabblänkar till MTBO tävlingar år för år

Eventor i andra länder

Eventor är ett standardsystem som tagits fram av Svenska orienteringsförbundet och det används av flera olika länder samt internationella orienteringsförbundet (IOF). Varje land har en egen instans där det krävs ett eget konto för att kunna anmäla sig.

IOF Eventor

Här hittar man internationella värdetävlingar som olika länder arrangerar på uppdrag av IOF. Det är tex:

 • VM - World MTBO Championship (WMTBOC)
 • EM - European MTBO Championship(EMTBOC)
 • världscup - MTBO World Cup
 • veteran VM - World Masters MTBO Championship (WMMTBOC)
 • världsranking tävlingar - World Ranking Event (WRE)

https://eventor.orienteering.org/Events

Norge

https://eventor.orientering.no/Events

Hong Kong

https://hongkong.eventorworld.org/Events

Australien

https://eventor.orienteering.asn.au/Events

  Share: