Sajten

Om

Den här sidan handlar om mountainbikeorientering med artiklar ungefär som en blog! Här kan man läsa artiklar om framtida tävlingar, bra träningstips, vilken utrustning man behöver, hur man ritar kartor, bästa val av cykel, kartställ och kompass, eller hur man sätter ut kontroller i skogen - helt enkelt det man behöver veta för att hålla på med mountainbikeorientering (MTBO).

Allt som finns här på websajten är baserat på öppen källkod och tanken är att alla som vill kan vara med och skriva om det den vill berätta om. Det finns olika sätt att vara med och bidra, läs mer nedan.

Kontroll längs stigen i skogen

Så fungerar sajten

Öppen källkod på Github

Hela sajten bygger på öppen källkod och finns tillgänglig på GitHub. På så sätt hoppas vi att flera ska vilja bidra till sajten.

Skicka in text och bild

Det finns olika sätt att vara med och bidra. Enklast är att skicka in din artikel som en text och bild via mail.

Github pull request

Den som själv vill skriva in eller utveckla någon ny funktion gör det med hjälp av ett GitHub konto, efter att ha gjort sina föreslagna ändringar skickar man in dom med en pull-request.

Sociala medier

Websajten har konton på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Där delas det som skrivs på sajten och annat som ger MTBO uppmärksamhet. Där heter sajten i dom flesta fall "Mountanbikeorientering", se länkar längst ner.

Både svenska och engelska

Dom flesta artiklar är på svenska, men i flera fall vänder sig sajten till mountainbiekorienterare i andra länder och då skrivs artiklarna även på engelska.

Initiativtagare och administratör

Initiativtagare till sajten och dess administratär är Magnus Blåudd, med sin erfarenhet av systemutveckling ansvarar han både för sajtens innehåll och funktion.

Kontakt

Olika sätt att få mer information om mountainbikeorientering

Skicka mail

Vid frågor om sajten mountainbikeorientering.se och dess innehåll.

Facebook sidan

Följ oss på facebook.com/mountainbikeorientering.

MTBO Sverige gruppen

Via Facebook gruppen "MTBO Sverige" kan du ställa frågor och få tips.