Mountainbikeorientering i Uppland hösten 2023

Med start torsdag den 24/8 tränar vi på mountainbikeorientering (MTBO) varannan vecka runtom i Uppsala, det blir också en gemensam tävlingsresa till Haninges tävlingar helgen 30/9-1/10.

Med start torsdag den 24/8 tränar vi på mountainbikeorientering (MTBO) varannan vecka runtom i Uppsala, det blir också en gemensam tävlingsresa till Haninges tävlingar helgen 30/9-1/10.

Torsdagsträningar

På träningarna återanvänder vi kartor och banor från förra sommarens tävlingar i Uppsala - det finns massor med kartor! Skärmar kommer sitta ute på en bana passande HD13-16 som är mellan 6-9 km lång och kan kortas av vid behov. Vuxna kan välja att cykla en längre bana men då utan skärmar och istället använda appen UsynligO som kommer pipa när man passerar kontrollen. Vi kör utan tidtagning men den som önskar kan ladda upp sitt GPS spår till Livelox som räknar ut tiden.

Kartställ för att kunna läsa kartan i farten medans man cyklar finns att hyra för 50:-, ingen avgift för ungdomar. För den som vill ha ett eget kartställ finns det möjlighet att köpa flera olika modeller av Nordenmarks kartställ.

Avgift för träningarnar är 50:- för vuxna och kostnadsfritt för ungdomar. Betalning via Swish.

Vid frågor eller önskemål om bana skicka mail till: mtbo.uppland@gmail.comoch för senaste uppdateringar följ sidan facebook.com/mtbouppland/

Tävlingsresa till Stockholm

Helgen den 30/9 - 1/10 arrangerar Haninge SOK Svenska Cupen. Det är avslutning på säsongens serie av värdetävlingar, det blir många deltagare och dom bästa i Sverige kommer dit, men som vanligt på orientering kan alla vara med och njuta av kartor och banor som kommer vara av hög klass. Det finns klasser för både ung och gammal men den som inte vill vara med i tävlingsklass kan cykla en öppen bana. På lördagen blir det en sprint och på söndag är det medel. När man cyklar en sprint tävling är segrartiden 20-25 minuter för dom flesta,  så lite längre än när man springer.

Anmälan till tävlingarna görs som vanligt via Eventor, samlingsplats för gemensam avfärd återkommer vi med senare. Det går att åka med pendeln till Västerhaninge så kanske tar vi tåget. 

    Share: